A.P.I.C.E.

Κοινή στρατηγική για τη Μεσόγειο & τοπικές πρακτικές δράσεις για τη μείωση εκπομπών σε λιμάνια, βιομηχανίες και πόλεις

To APICE– ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής Συνεργασίας MED2007/2013 (www.programmemed.eu) – είχε στόχο την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής στη Μεσόγειο και την υλοποίηση τοπικών δράσεων για τον περιορισμό των εκπομπών σε αστικές περιοχές και λιμάνια.
Η σύγκριση μεταξύ των στοιχείων που αποκτήθηκαν σε πέντε διαφορετικές Πιλοτικές Περιοχές (Βενετία, Γένοβα, Βαρκελώνη, Μασσαλία και Θεσσαλονίκη) επικύρωσε ένα κοινό προτύπο για την οικοδόμιση σεναρίων παρέμβασης.
Στο πλαίσιο του έργου η DRAXIS, ως εξωτερικός σύμβουλος ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη των στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών διαχείρισης και επικοινωνίας.

Το έργο υλοποιήθηκε για την Επιτροπή Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης