Η DRAXIS στο EUvsVirus Hackathon

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η ομάδα της DRAXIS συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό online hackathon EUvsVirus, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Απριλίου.

Το EUvsVirus hackathon διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο καινοτομίας, ο οποίος έχει στόχο να φέρει κοντά εταιρείες, startups, ειδικούς σε διάφορους τομείς, καθώς επίσης και επενδυτές από ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να αναπτυχθούν καινοτόμες λύσεις για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Η διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 20.900 συμμετέχοντες από ολόκληρη την ΕΕ οι οποίοι προσέφεραν το χρόνο τους, τις γνώσεις τους και τις επιχειρηματικές τους ιδέες προκειμένου να βοηθήσουν στην ανεύρεση λύσεων για την ανάκαμψη της Ευρώπης από την πανδημία. Πάνω από 2.150 λύσεις υποβλήθηκαν σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, οικονομία, εξ αποστάσεως εργασία εκπαίδευση, η κοινωνική και πολιτική συνοχή, κλπ.

Στο hackathon συμμετείχαν περισσότεροι από 380 εθελοντές, 2.400 μέντορες και πάνω από 800 συνεργάτες, συγκεντρώνοντας άτομα από 141 διαφορετικές εθνικότητες.

Η ομάδα της DRAXIS συμμετείχε με το Commurban, μια εφαρμογή για κινητά, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου SIEUgreen. Στόχος του Commurban είναι η προώθηση της αστικής και περιαστικής γεωργίας μέσα από τη δημιουργία DIY έργων.

Πιο συγκεκριμένα, το Commurban δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρουσιάζουν αστικές καλλιέργειες μικρής κλίμακας, καθώς και άλλες δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν σχετικά με την αστική γεωργία με τη μορφή DIY έργων και παράλληλα να λαμβάνουν και να αξιοποιούν πληροφορίες και συμβουλές από άλλους χρήστες. Οι χρήστες του Commurban μπορούν επίσης να ξεκινήσουν συλλογικά έργα μεγάλης κλίμακας, όπως π.χ. έναν κοινοτικό λαχανόκηπο, και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες να συμβάλλουν στο έργο τους. Τα συλλογικά έργα στοχεύουν στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ χρηστών σε επίπεδο γειτονιάς, ή ακόμη και σε επίπεδο πόλης και στη δημιουργία μιας αίσθησης κοινοτικής εργασίας που μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία και να βοηθήσει τους πολίτες να παράγουν φρέσκα προϊόντα.  

Η πρόταση που υπέβαλλε η ομάδα της DRAXIS στο hackathon αφορά στην ενίσχυση του Commurban με τεχνολογίες blockchain, product digital ID, ενός marketplace που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν υπηρεσίες/προϊόντα μέσω εικονικών νομισμάτων που κερδίζουν μέσα στην εφαρμογή, καθώς επίσης και ο επανασχεδιασμός το gamification, προκειμένου να γίνει η εφαρμογή πιο ελκυστική για τους χρήστες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση που υπέβαλλε η DRAXIS στο hackathon μπορείτε να βρείτε εδώ.

#EUvsVirus 

Lets #HackforEurope and #hackthecrisis

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!